Despre noi

  • Servoplant activeaza de la inceputul anului 1993.
  • Activitate de baza este productia de utilaje de stropit pentru majoritatea culturilor agricole (cultura mare, pomi, vie, legumicultura, sere). Componentele de baza sunt import Italia. La nivelul masinilor standard ofera preturi mai bune decat cele aduse din import.
  • In perioada 2001-2007 bazat pe licenta, Servoplant a facut productie de instalatii de irigat cu furtun pe tambur (structura ce permitea montarea furtunului HDPE de 90/400;100/365;110/300). Cu componentele de baza cumparate de la firma licentiatoare IRTEC-Italia.
  • Din 2008 Servoplant comercializează masini de irigat si motopompe din import. Instalatiile de irigat de dimensiuni mici si motopompele aferente comercializate de Servoplant pot fi o alternativa valabila, in special pentru fermierii mici ce activeaza in legumicultura.
  • Incepand cu anul 2020 Servoplant promoveaza masini de irigat de exceptie produse de firma Irriland Italia (masini de irigat, pivoti, liniar, hipodrom, motopompe, pompe electrice).
  • Caracteristicile si performantele masinilor de irigat sunt detaliate in sectiunea corespunazatoare a site-ului.

Scurt istoric:

  • In 1995 a realizat unul dintre primele avioane ultrausoare din Romania. In anul 1997 a realizat primul avion ultrausor destinat stropitului in agricultura, activitate ce a prestat-o pana in anul 2000 inclusiv. Cedand pregatirea de fabricatie lui ICA Brasov, s-au executat pe langa prototip in cadrul seriei zero, inca 3 avioane. Toate au zburat in regim agricol. Trei se afla in conservare, unul zboara la ARAD. (despre avion)
  • In perioada 1995-2012 Servoplant a depus eforturi financiare mari pt realizarea in Romania a elicopterului American Cobra-Safari (2 locuri). A reusit sa-l certifice in categoria  ultrausoara. Din varii motive activitatea a fost suspendata (un motiv de ex: s-a permis celebrelor elicoptere de 2 locuri Robinson USA, cu resursa expirata sa fie incadrate in categoria ultrausoara)
  • De mentionat ca in perioada 2007-2016 Servoplant a fost dealer al renumitei firme de uscatoare mobile de cereale MECMAR-Italia, Servoplant detinind o buna experienta de service pt acestea.
  • In perioada 2007-2017 Servoplant a desfasurat ca activitate importul si asamblarea de sere si solarii. La acest moment, 2019, detine o buna experienta si stocuri de componente atat pt structura si folie, dar si de ecrane termice si umbra, motoare electrice pt actionarea ferestrelor laterale si acoperis, statie meteo, calculator si fertigatie. ( http://solarii-destepte.ro ) ( despre sere )